10x de leukste kerstmarkten van Europa | Blog | House of Holidays

Dit zijn ze! 10x de leukste kerstmarkten van Europa

Het aftellen is begonnen… De kerstdagen komen er weer aan! De hoogste tijd om een bezoekje aan een gezellige kerstmarkt te plannen. Bijna overal in Europa worden ieder jaar mooie kerstmarkten of winterfeesten georganiseerd, maar waar vind je nou de leukste? Wij delen onze top 10 met je!

Düsseldorf (Duitsland)

Kerstmarkt Düsseldorf
Kerstmarkt Düsseldorf

Duitsland staat al jaren bekend om de kerstmarkten. Een van de populairste vind je in Düsseldorf! Het hele centrum van de stad wordt versierd en maar liefst zes pleinen in de stad worden omgetoverd tot gezellige kerstmarkten. Op het Markt Platz staan de oude ambachten centraal, het Heinrich Heine Platz wordt ook wel de “engeltjesmarkt” genoemd door alle smeedijzeren engeltjes en de kraampjes van de Flinger Strasse lijken op de traditionele huisjes van Düsseldorf. Vergeet ook de “sterretjesmarkt” van Stadtbrukchen niet, dat zijn naam te danken heeft aan de prachtige verlichting. Kom je voor lekkere hapjes en drankjes? Dan moet je bij het Shadowplatz zijn! Voor de kinderen is het Gustaf Grundgens Platz onwijs leuk. Hier vind je namelijk een ijsbaan! Kortom, op de kerstmarkten van Düsseldorf is genoeg te beleven!

Bekijk hier speciale kerstmarkt-deals in Düsseldorf.

Londen (Engeland)

Londen is dé bestemming voor een stedentrip rondom de kerstdagen! Overal branden sfeervolle lichtjes en de stad is nog gezelliger dan normaal. De spectaculaire etalages in de winkelstraten maken het kerstshoppen extra leuk! In en rondom het mooie Londen vinden ieder jaar tientallen kerstmarkten plaats. De absolute nummer één is toch wel Winter Wonderland in Hyde Park. Dit is een gratis kerstmarkt met talloze kraampjes, een schaatsbaan en een reuzenrad om Londen vanaf boven te bewonderen. Ook Southbank Centre Winter Market en Leicester Square Christmas Market zijn echte aanraders. De kerstmarkten in Londen behoren zeker tot de leukste van Europa!

Reis voordelig met de trein naar kerststad Londen!

Praag (Tsjechië)

De Tsjechische hoofdstad Praag is echt magisch in de wintermaanden! Rondom de kerst zijn de knusse straatjes romantisch versierd met lichtjes. Ook in Praag vind je verschillende kerstmarkten. De grootste bevindt zich in het centrum op het Oude Stadsplein. Hier staat een enorme kerstboom! Bij de schattige kraampjes kun je leuke cadeautjes kopen, of je bestelt een svařák, de Tsjechische variant van glühwein. In de winter is er in Praag een grote kans op sneeuw, dat maakt de stad sprookjesachtig mooi tijdens de kerstmarkten! Wij zeggen: doen!

Hier vind je goedkope stedentrips naar Praag!

Wenen (Oostenrijk)

Een absolute aanrader als het gaat om kerstmarkten is Wenen! In de Oostenrijkse hoofdstad zijn kerstmarkten al jarenlang een belangrijke traditie. Het aanbod is dan ook heel groot! Van traditionele kerstmarkten tot moderne kerstmarkten, in Wenen vind je het allemaal. Toch is er één markt die je echt gezien moet hebben: de wereldberoemde Wiener Christkindelmarkt. Deze kerstmarkt is betoverend mooi… Al ruim 700 jaar lang staat deze kerstmarkt voor het Wiener Rathaus, het gemeentehuis van Wenen. Op deze prachtige locatie staan veel gezellige kraampjes met duizenden kerstproducten en hapjes en drankjes. Proef geroosterde kastanjes of geniet van de Oostenrijkse schnapps. De sfeervolle muziek op de achtergrond maakt het plaatje helemaal compleet!

Leuke hotelaanbiedingen in Wenen rondom de kerst.

Kopenhagen (Denemarken)

Een van de leukste kerstmarkten van Europa vind je in Kopenhagen! De hele stad wordt omgetoverd tot een magisch winter wonderland met meer dan zes kerstmarkten verspreid over de stad. Vooral de kerstmarkt in de Tivoli Gardens is een echte hotspot onder toeristen, maar ook onder de inwoners van Kopenhagen. Traditiegetrouw worden er 1.000 kerstbomen versierd met allemaal lichtjes en wel 70.000 kerstballen! Andere leuke tradities zijn de Pixie Band die op verschillende plekken rond de Tivoli Gardens speelt en de schitterende lichtshow “Tivoli Illuminations”.

Dit historische hotel in Kopenhagen is een aanrader!

Dresden (Duitsland)

Kerst Dresden

De historische Duitse stad Dresden kent de alleroudste kerstmarkt van heel Duitsland! De populaire Striezelmarkt in Dresden bestaat al sinds 1434 en trekt nog altijd veel bezoekers. Er worden indrukwekkende shows gegeven, sprookjes nagespeeld en natuurlijk vind je er allemaal lekkernijen. De kerstmarkt is prachtig aangekleed met grote versierde dennenbomen en een Erzgebirgische piramide. Naast de beroemde Striezelmarkt zijn er nog acht andere kerstmarkten te vinden in Dresden. Hiervan zijn er een aantal speciaal ingericht voor kinderen. Je vindt daar bijvoorbeeld een reuzenrad, een carrousel en andere attracties. Ook kunnen ze op de foto met de Kerstman!

Hier vind je een toffe kerstaanbieding naar Dresden!

Valkenburg (Nederland)

Wil je een leuke kerstmarkt bezoeken in eigen land? Ga naar Valkenburg! Jaarlijks wordt het Limburgse stadje Valkenburg aan de Geul van onder tot boven in de kerstsferen gehuld. Geniet hier van de gezellige lichtjes, de muziek en alle lekkere hapjes en drankjes. Het meest bijzondere aan de kerstmarkt van Valkenburg is dat het zowel boven- als ondergronds is! De gangen van de Gemeentegrot staan vol met kraampjes, kerstbomen en andere versieringen. De heuvelachtige omgeving van Valkenburg is ook prachtig om een fijne winterwandeling te maken. Een echte aanrader dus voor een weekendje weg!

Bekijk hier de leukste hotelarrangementen in Valkenburg.

Straatsburg (Frankrijk)

De grootste kerstmarkt van Frankrijk vind je in het historische Straatsburg, of Strasbourg op z’n Frans. Vanaf eind november tot en met december wordt deze populaire stad ondergedompeld in de kerstsfeer. De meest bekende attractie is de Christkindelsmärik, dat zelfs één van de grootste kerstmarkten van heel Europa is! Door het hele centrum van Straatsburg zijn ongeveer 300 kraampjes verspreid over de straten en pleinen. Must-sees zijn Place Broglie en Place de Cathédrale. Een stedentrip naar Straatsburg is altijd een goed idee, maar in de kerstperiode is de stad nog mooier om te zien!

Vier de kerst in Straatsburg met deze deals!

Edinburgh (Schotland)

Staat een bezoekje aan de Schotse hoofdstad Edinburgh op jouw lijstje? Tijdens de kerstperiode is het er extra leuk! Op verschillende plekken in het historische centrum vind je markten, die allemaal vrij dicht bij elkaar liggen. Je kunt dus lopend alle leuke plekken bezoeken! In de East Princes Street Gardens vind je de grootste kerstmarkt “Santaland” met een reuzenrad en gezellige kraampjes. Ook St. Andrews Square is een aanrader. Maak een rondje over de ijsbaan of geniet van de muziek en een warm drankje. In het sfeervolle Edinburgh is genoeg te zien!

Een stedentrip naar Edinburgh kun je hier voordelig boeken!

Hamburg (Duitsland)

De Duitse stad Hamburg is een geweldige stedentrip-bestemming in december! De vele kerstmarkten zorgen ieder jaar weer voor een onwijs gezellige sfeer door de hele stad. De bekendste is de Rathausmarkt, waar je vooral erg lekker kunt eten en drinken. Glühwein, echte Duitse curryworst, flamküchen en zelfs boerenkool, je vindt het hier allemaal. Een hele andere kerstmarkt vind je in de levendige wijk St. Pauli aan dé uitgaansstraat de Reeperbahn. Het is een gezellige plek voor groepen vrienden en er zijn dagelijks shows te zien. Hamburg kent nog veel meer kerstmarkten, dus echte liefhebbers zijn hier aan het juiste adres!

Voordelig met de trein naar de kerstmarkt in Hamburg!


Dit was onze top 10 leukste kerstmarkten van Europa! Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke steden om te bezoeken tijdens de kerstdagen. Bekijk al onze stedentrips hier.